Spor Sonrası Dinlenme

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Spor Sonrası Dinlenme

Antrenmanlar sırasında fiziksel strese sokulan kasların yenilenmesi ve büyümesi adına beslenme kadar önemli olan dinlenme süreçleri ihmal edilmemelidir. Kasların yeniden onarılması için çok önemlidir dinlenme sürelerinin atlanması kasların gelişimini yavaşlatabilir.

 

Aç karnına spor yapmak

Sabah aç karnına spora başlandığında vücudun kan şekeri seviyesi çok düşük olur. Vücut enerji kaynağı olarak şekeri kullanamadığı için yağı vücuttan çıkarıp kullanmak daha zor olur en kolay olanı yani kasları kullanıyor ,bunun yanı sıra aç karnına yapabiliceğimiz en iyi spor kardio olur buda sabah aç karnına direk vucuttaki yağ asitlerini kullandığı için gerçekleşir

 

Stretching Önemi

Eklemlerimizin ve kaslarımızın daha esnek olmasını sağlar. Düzenli yapılan esneme hareketleri sakatlıkların iyileşmesini hızlandırır sakatlığın oluşma riskini de azaltır. Antrenman sonrası toparlanmanın hızlanmasını sağlar. Vüccudun ve kasların gevşemesini sağlar.

Suplementlerin Önemi

Sporculara özel hazırlanmış gıda demek. Bunlara takviye deniyor çünkü tek başına hayatta kalmamız için gereken tüm vitamin, mineral, yeterli besin bu ürünlerde yok. O yüzden öğün yerine kullanılmazlar. Supplement eksik gidermek için var.

Daha çok kaslarımıza yönelik dışarıdan tam olarak alamadığımız öğün besin vitaminleri tamamlamak için kullanırız.Günlük yoğun çalışan insanlar ve sporla ilgilenen insanlar için oldukça fayda sağlayabilir.

Güç Antrenmanı

Güç antrenmanı veya kuvvet antrenmanı, vücudumuzun hızını, çevikliğini, patlayıcı gücünü ve kuvvetini artırmak için yapılan, genellikle tüm vücut kaslarını hızlı şekilde kasmamıza neden olan egzersizlerden oluşur.

Her spor yapan bireyin antrenman periyodunun bir döneminde mutlaka uyguladığı veya uygulaması gerektiği bir antrenman modelidir.

 

ARAS ÇETİN

Postür bozukluğu

Postür bozukluğu Günümüzde teknolojinin gelişmesi olumlu yönden hayatımızı kolaylaştırsada bunla ilgili olumsuz yönleride mevcuttur. Özellikle aşırı telefon kullanımına bağlı baş öne postür bozuk ergonometri ve

SU İÇMENİN ÖNEMİ

SU İÇMENİN ÖNEMİ Yaz mevsimi gelirken hava şartlarının ısınması ile beraber vücudun ihtiyacı olan su miktarıda artmaktadır. Egzersiz sırasında ihtiyacımız olan suyu vücudumuza almayı ihmal